TPM Installatietechniek B.V.

 

Duurzame Energie met Zonnepanelen

Sparen in energie!


PV Systemen

De aanschaf van een installatie is afhankelijk van uw verbruik en de ligging van uw dak. Door een berekening te laten doen kunt u te weten komen wat uw voordelen zijn. De gemiddelde terug verdientijd van een installatie is 6 tot 7 jaar. Op zonnepanelen heeft u een gegarandeerde lineare vermogensgarantie van 25 jaar. Dit wil zeggen dat in 25 jaar tijd het paneel nog 80% tot 85% moet opleveren van wanneer het aangeschaft is.De specificaties zijn per paneel verschillend. Op traditionele string-omvormers zit tussen de 5 a 10 jaar garantie en omvormers van SolarEdge standaard 12 jaar en kunnen verlegt worden naar 25 jaar.


Ontwerp

Wij  ontwerpen en leveren, plaatsen en monitoren van PV-installaties, deze installaties kennen wij in de volksmond als zonnepaneel installaties. Het aanbod van Zonnepanelen en Omvormers ligt geheel aan uw wens en mogelijkheden die uw dak bied. Ook de zonnepanelen zijn van groot belang, welk type past bij u dak?

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden geproduceerd in vele landen en zijn in meerdere uitvoeringen leverbaar. Monokristallijn, Polykristallijn, Dunne filmplaat zonnepanelen. Ook bestaan er Amorf zonnecellen deze zijn verwerkt in rol dakbedekking. Deze zijn gemakkelijk aan te brengen maar leveren aanzienlijk minder vermogen op dan de zonnepanelen.

Monokristallijn zijn kristallen die in een vierkante vorm worden gegoten en allemaal vlak naast elkaar liggen. Deze kristallen worden in grotere aantallen toegepast per paneel. Bij directe instraling zullen deze hogere piekspanningen bereiken dan de Polykristallijn.

Polykristallijn worden de kristallen in maat van een plaat gegoten waardoor al de silicium kristallen door elkaar komen te liggen en dit herken je aan donkere en lichte vlekken in de panelen. Bij deze panelen is het voordeel dat doordat de kristallen door elkaar liggen deze met weinig licht (diffuus licht) al energie opwekt. Diffuus licht wil zeggen licht dat wordt weerkaatst via de wolken.

Omvormers

De omvormer is het hart van je installatie, het uitermate belangrijke dat je hier kiest voor de juiste omvormers met de juiste MPP tracker. Mpp betekent "maximum power point" en zorgt er eigenlijk voor dat de omvormer altijd de juiste spanning laat circuleren om hoogste rendement uit de installatie te kunnen halen. Dit heeft heel erg veel invloed op het aantal panelen, ligging en eventuele strings die er komen. Hierbij bied SolarEdge een oplossing voor het rendement van uw installatie.

SolarEdge

SolarEdge stond eerst alleen bekend als oplossing bij schaduwval op de zonnepanelen. SolarEdge kan door middel van gebruik van de power optimizers 6 tot 20% meer vermogen opbrengen dan traditionele string omvormers. SolarEdge werkt met een zogenaamde power- optimizer per zonnepaneel. De optimizer is een regelaar, waarmee ieder zonnepaneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. De optimizers worden aangesloten tussen de bekabeling van de zonnepanelen. De zonnepanelen met optimizers worden aangesloten op de centrale omvormer van SolarEdge. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. 

Enphase

Enphase is de directe concurrent van Solaredge. Met een product dat werkt op het zelfde principe maar toch totaal anders. Bij Enphase heeft u namelijk geen omvormer meer in huis hangen die gelijkspanning omzet naar wisselspanning. Dit gebeurt allemaal in de micro-omvormers die achter elk paneel worden bevestigd. Je kunt dus rechtstreeks met een voedingskabel vanaf de meterkast op pv verdeler naar het dakvlak waar de zonnepanelen worden gemonteerd.


SDE+ Subsidie aanvragen!

Woningeigenaren en ondernemers die zelf duurzame energie willen opwekken, kunnen hiervoor vanaf 2016 subsidie krijgen. Dit heeft minister Kamp van Economische Zaken bekendgemaakt.

Hij stelt € 70 miljoen aan subsidie beschikbaar. Woningeigenaren die bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp aanschaffen, kunnen hiervoor vanaf 2016 subsidie aanvragen. Hoe dat moet en wat de voorwaarden zijn, is nog niet bekend. Ook verruimt de minister de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) voor bedrijven en (non- profit instellingen van € 3,5 miljard miljard. Deze subsidieregeling wordt door alle energieverbruikers bekostigd via een opslag op de energierekening. Huishoudens betalen mee, maar kunnen geen gebruik maken van de regeling. Vereniging Eigen Huis vindt de subsidiepot van € 70 miljoen een goed begin. Het geeft particulieren, die overwegen te investeren in energiebesparende maat regelen, een duwtje in de rug. Bovendien zou de subsidie of geldlening juist voor meer maatregelen moeten gelden.

 

Opbellen
E-mail